Author Topic: 1980 suzuki PE 400. who's got tips on NO Spark for this old 2-stroke??  (Read 1005 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.



Offline clintonior

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
I was about to pull the flywheel and have a look at the magneto to make sure nothing is groundig it out. anyone good with these old bikes??



Offline dave500

  • Really Old Timer ...
  • ******
  • Posts: 11,310
  • WHAT?no gravy?
check the kill button,is it the hold in and it earths type,follow all the wires and check any connectors by unplugging them,cleaning then replugging,pulse coil might be dead.



Offline clintonior

  • Full Member
  • **
  • Posts: 8
i tried to pull the flywheel last night. it wouldn't budge :( . so it sort of flared out the stud a tad and not having luck putting the nut back on very upsetting. so unless i can look at this pulsar coil i may just have to take it to the shop i didn't try putting heat to it cause i didn't want to melt any lacquer or plastic off the stator. chased the wires for a bit the kill switch has been removed prior to my owning this bike. i also disconnected the light connection trying to get it just down to sparking the plug.. I don't want to damage the stud any further so unless there is a trick to pulling this flywheel i may leave it to the shop that's going thru the bottom end.



Offline dave500

  • Really Old Timer ...
  • ******
  • Posts: 11,310
  • WHAT?no gravy?
you could probably use one of these?this is honda tool number 07933-0010000,i bought this as a kid for my xr75,its fitted heaps of bikes in the years,like yammies even,too bad you dont live next door.

 

Honda